nl
Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Privacybeleid GadgetBay (laatste wijziging op 24 mei 2018)

Om je bestelling goed te verwerken hebben we gegevens nodig. We vragen niet meer gegevens dan noodzakelijk is voor een goede verwerking van je bestelling. Ook zorgen we er voor dat je gegevens goed worden beveiligd. Hoe dit precies in zijn werk gaat en welke rechten je hierin hebt leggen we je graag uit.
 

Verantwoordelijkheden

GadgetBay (KvK 56867948), gevestigd aan het Europaplein 1293, 3526WZ Utrecht, heeft de verantwoordelijkheid voor het verwerken en veilig bewaren van je gegevens. Wanneer andere instanties je gegevens nodig hebben zorgen wij voor een verwerkingsovereenkomst met deze partij, zodat we kunnen waarborgen dat minimaal dezelfde beveiligingseisen worden gehanteerd. Instanties waarmee wij een verwerkingsovereenkomst hebben zijn bijvoorbeeld vervoerders, boekhouders of hostingbedrijven waar onze data veilig wordt verwerkt.
 

Toepasselijkheid

Dit privacybeleid is vanzelfsprekend van toepassing op de persoonsgegevens van iedereen die rechtstreeks een bestelling plaatst via gadgetbay.nl of indirect bij GadgetBay via bol.com, beslist.nl, beslist.be of andere marktplaatsen. Tevens is dit privacybeleid van toepassing op personen die contact hebben gehad met GadgetBay. Onder persoonsgegevens vallen alle gegevens die wij vragen bij een bestelling zoals je naam, adres, e-mailadres en andere gegevens die worden verzameld zoals je IP-adres, voorkeuren, betaalgegevens, communicatie en eerdere bestellingen.

 

Gegevens

Wanneer je onze site bezoekt, een bestelling plaatst, een account aanmaakt of contact opneemt met de klantenservice worden er gegevens ontvangen. Ook kan het zijn dat we je gegevens ontvangen als iemand bijvoorbeeld jouw adres als afleveradres opgeeft, om je bijvoorbeeld te verrassen met een cadeautje. Tot slot kan het zijn dat wij gegevens ontvangen van derden, als je bijvoorbeeld indirect bij ons een bestelling plaatst zoals bij de bovengenoemde marktplaatsen, of als je gebruik maakt van online betaalmethodes. Voordat wij gegevens ontvangen van derden zul je altijd toestemming gegeven moeten hebben aan hen om de gegevens te delen. Ben je jonger dan 18 jaar? Vraag dan altijd eerst toestemming aan je ouder of voogd voordat je een bestelling plaatst.

 

De volgende gegevens verwerken we:

  • Gegevens van je bestelling of retour: naam, factuuradres en eventueel afwijkend afleveradres, e-mailadres, betaalgegevens en bij zakelijke bestellingen ook een bedrijfsnaam en BTW-nummer. Deze gegevens hebben we nodig om de de bestelling of retour te kunnen verwerken, te voldoen aan de wettelijke verplichtingen, om contact op te nemen als we vragen hebben over je bestelling, om je op de hoogte te houden van de status en voor statistische doeleinden. Om aan te wet te voldoen moeten we deze gegevens minimaal 7 jaar bewaren. In het geval van achterafbetaling wordt ook om voorletters, telefoonnummer, geboortedatum en geslacht gevraagd. Zie het kopje fraudepreventie voor de toelichting hierop.

  • Gegevens in je account: dit is gelijk aan bovenstaande, plus je wachtwoord (die wij niet kunnen inzien) en bestelgeschiedenis. Zolang je klant bent bij ons bewaren we je accountgegevens en we kunnen deze verwijderen wanneer je dat wilt.

  • Gegevens naar aanleiding van contact met de klantenservice. We bewaren de gegevens die je geeft als je ons belt, mailt of bericht via social media. Dit doen we zodat we je de volgende keer sneller kunnen helpen. We bewaren dit zolang je klant bij ons bent en we kunnen dit voor je verwijderen wanneer je dat wilt vanaf het moment dat je garantie is verlopen.

Tot slot kunnen we je gegevens gebruiken bij een zogenoemd gerechtvaardigd belang als dit bijvoorbeeld bijdraagt aan het verbeteren van je winkelervaring of kan het zijn dat we gegevens moeten afstaan aan overheidsinstanties zoals de belastingdienst.

 

Voorkeuren en cookies

Om de website continu te kunnen verbeteren en altijd goed te laten werken worden er cookies opgeslagen en houden we gegevens bij zoals je IP-adres en gegevens van je browser, voorkeuren, besturingssysteem, apparaat en surfgedrag op onze site. Om je een aanbod te kunnen tonen die zo goed mogelijk is afgestemd op je voorkeuren bewaren de gegevens zolang je klant bij ons bent. We gebruiken personalisatie om jouw winkelervaring te verbeteren, zodat je minder lang hoeft te scrollen door artikelen die je niet interessant vindt. Als je wilt kun je je account laten verwijderen en kun je zelf cookies verwijderen of uitzetten in je browser. Het tonen van relevante producten op andere websites dan gadgetbay.nl wordt maximaal 30 dagen na je laatste bezoek ingezet. Gegevens die we gebruiken voor site-analyse zijn altijd geanonimiseerd.

 

E-mail

Om je op de hoogte te houden van je bestelling sturen we je enkele systeemmails zoals een bestelbevestiging, factuur, verzendbevestiging en een reviewverzoek. Als je een review schrijft en het voldoet aan de richtlijnen dan wordt dit openbaar gepubliceerd. Als je hiervoor niet je eigen naam wilt gebruiken kun je ook een alias kiezen. Je geschreven review op gadgetbay.nl kunnen we verwijderen als je dit wenst. Als we vragen hebben over je bestelling kunnen we je persoonlijke mail sturen. Dit kan voorkomen als een product bijvoorbeeld onverhoopt niet leverbaar blijkt te zijn of als het afleveradres niet bestaat. Zolang je klant bent kunnen we je ook actiemails sturen met persoonlijke aanbevelingen of updates van nieuwe producten voor jou interessant zijn. Voor deze mails kun je je altijd afmelden en dan zul je op het bijbehorende mailadres nooit meer actiemails ontvangen.

 

Fraudepreventie

Omdat we graag fraude willen voorkomen worden de ingevulde gegevens ook gebruikt voor het uitvoeren van een risicoscan bij creditcardbetalingen en in het geval van een achterafbetaling voor een kriedietwaardigheidstoetsing. Deze fraudepreventiemaatregelen kunnen door een extern bureau worden uitgevoerd. Bij het gebruik van Afterpay ga je daarom ook akkoord met het privacybeleid van Afterpay.

 

Toegang tot gegevens

Op gadgetbay.nl kun je producten liken of delen op social media zoals Facebook. GadgetBay heeft geen toegang tot de gegevens die je met bijvoorbeeld Facebook deelt. In je eigen Facebookaccount kun je de privacyinstellingen aanpassen naar je voorkeur. Voor sommige merkproducten heeft de betreffende leverancier toegang tot je aflevergegevens om een product rechtstreeks te kunnen versturen zodat je het sneller in huis hebt. Om je bestelling te bezorgen hebben ook logistiek partners zoals MyParcel je gegevens nodig. Er zijn ook andere externe bedrijven die soms toegang nodig hebben tot gegevens, zoals IT-dienstverleners. Met bedrijven die toegang hebben tot persoonsgegevens die je ons hebt toevertrouwd sluiten wij altijd een verwerkingsovereenkomst om er voor te zorgen dat zij de gegevens zorgvuldig en veilig opslaan en verwerken.

 

Gegevensbeveiliging

Als we om gegevens vragen dan wordt dit altijd ingevuld op een beveiligde pagina zodat je gegevens versleuteld met een SSL certificaat worden verstuurd. Voor de opslag van de gegevens zorgen we voor een passend beveiligingsniveau die regelmatig wordt aangepast naar de nieuwste standaarden. Wanneer we ontdekken dat er ondanks de goede beveiliging toch persoonsgegevens zijn gestolen dan wordt dit binnen 72 uur gemeld bij de autoriteit persoonsgegevens. Wanneer dit gevolgen heeft voor de rechten en vrijheden van de betrokkenen worden zij ook op de hoogte gesteld.

 

Je rechten

Je hebt allereerst recht op informatie, inzage en dataportabiliteit. Dat houdt in dat je recht hebt op een goede uitleg welke gegevens we voor welke redenen nodig hebben en hoe wij daar mee omgaan, zoals we in dit privacybeleid hebben beschreven. Als je hier verdere vragen over hebt kun je ons altijd benaderen via de contactpagina. Ook heb je het recht om de gegevens die wij hebben in te zien en digitaal te ontvangen. Wanneer je hierom vraagt zorgen we binnen 14 dagen voor de gegevens die wij van jou hebben. Tevens heb je het recht om je gegevens te laten corrigeren. Dit kun je zelf in je account doen, of je kunt een mailtje sturen.

Ook heb je het recht om bezwaar te maken tegen de wijze waarop we je gegevens verwerken. Zo kun je jezelf bijvoorbeeld afmelden voor mails met reclamedoeleinden. Ook kun je instellen dat je bijvoorbeeld geen gepersonaliseerde advertenties meer wilt krijgen. Tevens heb je het recht op beperking. Dat houdt in dat we in bepaalde gevallen je gegevens niet meer mogen gebruiken als je dat niet wilt. Als je vragen hebt hoe je dit in specifieke situaties kunt doen leggen we je dat graag per mail uit.

Daarnaast heb je het recht om vergeten te worden. Zo kun je bijvoorbeeld je account laten verwijderen en je kunt ons verzoeken verdere gegevens te verwijderen. Als we geen wettelijke basis meer hebben om de gegevens te moeten bewaren dan zullen wij de betreffende persoonsgegevens verwijderen.

Tot slot heb je het recht om een klacht in te dienen. Op onze contactpagina vind je de mogelijkheden om contact op te nemen zodat we je klacht goed kunnen oplossen. Als wij er onderling niet uitkomen heb je ook het recht om je klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Vragen

Als je vragen hebt over het privacybeleid dan kun je contact opnemen via de contactpagina en helpen we je graag verder.