Bluetooth adapters / dongles

Filter

0
Onbeperkt
1
Onbeperkt


Bezig met laden...
Bluetooth Shutter remote ontspanner - iPhone - Android
Bluetooth Shutter remote ontspanner - iPhone - Android
-35%

€ 19,95

€ 12,95

remove add
Micro Bluetooth Dongle USB 2.0 Stick Adapter Dongle
Micro Bluetooth Dongle USB 2.0 Stick Adapter Dongle

€ 10,95

remove add
X6 Draadloze Bluetooth 4.0 muziekontvanger AUX - 3.5 mm headphone jack
X6 Draadloze Bluetooth 4.0 muziekontvanger AUX - 3.5 mm headphone jack

€ 11,95

remove add
Micro Bluetooth Dongle USB 2.0 Adapter - Dongle Bluetooth 4.0
Micro Bluetooth Dongle USB 2.0 Adapter - Dongle Bluetooth 4.0

€ 14,95

remove add
Bluetooth 4.0 Dongle USB 2.0 Adapter Dongle Mini
Bluetooth 4.0 Dongle USB 2.0 Adapter Dongle Mini

€ 13,95

remove add

Draadloos muziek afspelen met een bluetooth adapter

Wil je zonder snoeren je muziek kunnen afspelen vanaf allerlei apparaten naar allerlei verschillende speakers? Dan is een bluetooth audio adapter een goede oplossing. Hoe dit precies werkt en welke soorten er zijn, vertellen we je op deze pagina.

Bluetooth audio ontvanger / receiver nodig?

Een bluetooth audio ontvanger (of receiver genoemd) is een klein bluetooth apparaatje dat je met een 3,5mm jack aan een speaker kunt aansluiten. Zo maak je van een domme speaker ineens een draadloze slimme speaker. De stroom die het bluetooth apparaatje nodig heeft komt meestal via USB. Meestal heeft de adapter ook een ingebouwde accu, zodat je zonder onderbrekingen kunt blijven luisteren. De bluetooth audio receiver ontvangt draadloos de muziek via je telefoon, computer of tablet. Via de 3,5 mm kabel wordt dit signaal met minimale vertraging in de hoogst mogelijke kwaliteit doorgegeven aan je speakers. Het bereik van bluetooth is afhankelijk van muren en obstakels, maar is doorgaans zo’n 10 meter. Beschikt het apparaat vanwaar je de muziek wilt zenden niet over bluetooth? Dan heb je een bluetooth zender nodig.

Bluetooth audio zender / transmitter nodig?

Een bluetooth audio zender (of transmitter genoemd) sluit je aan op het apparaat vanwaar je draadloos je muziek wilt sturen. Dit kan bijvoorbeeld je computer zijn, of je TV. Vervolgens wordt dit signaal verzonden naar een bluetooth ontvanger, zoals een bluetooth speaker, draadloze koptelefoon of draadloze oordopjes.

Bluetooth muziek in de auto

Heb je een oudere auto en wil je toch graag muziek van je telefoon afspelen in de auto? Dan kun je een bluetooth receiver kopen, die je met de 3,5mm plug aansluit in de auto. Vervolgens maak je via bluetooth met je telefoon verbinding met de bluetooth receiver, en hoor je in de auto je eigen hits. Beschikt je auto niet over een 3,5mm poort? Dan kun je het best een bluetooth FM transmitter kopen. De muziek die je vanuit je telefoon zendt, wordt dan in de FM transmitter draadloos verzonden via een ongebruikte FM frequentie. Als je vervolgens de FM radio van je auto precies op die frequentie instelt dan hoor je je eigen muziek! Let wel op, de auto’s die naast je in de file staan kunnen deze frequentie ook ontvangen. Al is de kans erg klein dat ze precies die radiofrequentie beluisteren die jij hebt uitgekozen.

Multifunctionele bluetooth dongle voor computer

Wil je meer dan alleen draadloos audio versturen? Kies dan voor een bluetooth dongle. Deze zijn gemaakt om een computer en sluit je aan via USB. Vervolgens beschikt je computer over bluetooth, zodat je allerlei draadloze apparaten kunt verbinden. Bijvoorbeeld een camera, speaker, koptelefoon of toetsenbord.

Heb je advies nodig over specifieke bluetooth apparaten? Neem dan contact op met de productspecialist. Op de productpagina kun je ons een berichtje sturen en dan helpen we je graag verder.


Laatst bekeken producten

Meest bekeken producten