Opladers

Filter

0
Onbeperkt
1
Onbeperkt
Heb je ook een oplaadkabel nodig? Kijk dan bij Kabels ›
Bezig met laden...

Opladers en snelladers voor je telefoon, tablet en laptop

Is je batterij bijna leeg? Dan wil je het liefst altijd een oplader in de buurt hebben. Welk type je het best kunt aanschaffen leggen we je uit. Er bestaan allerlei soorten USB opladers met één of meerdere poorten, verschillende snelheden, voor een klein budget, of voor multifunctioneel gebruik.

Snellader of Quick Charge 3.0 (QC)?

Zoek je een thuislader om je telefoon of tablet snel weer vol te laden? Dan gebeurt dit standaard met 5 volt en 1 ampère. Een simpele rekensom laat dan zien dat je met 5 watt oplaadt. Dit is de basissnelheid die je telefoon op een rustig tempo oplaadt. Tegenwoordig zijn er echter allerlei nieuwe technieken die er voor zorgen dat je telefoon super snel weer vol is. Vooral de eerste 50% van de batterij kun je erg snel laden, daarna gaat het ietsje voorzichtiger tot 80%, en de laatste 20% gaat altijd langzamer, omdat dat goed is voor de levensduur van de batterij. Wil je sneller dan 1 ampère opladen? Dan kun je kiezen voor een oplader die Quick Charge (QC) of Warp Charge ondersteunt. Let er wel op dat je telefoon dit ook moet ondersteunen. Oudere telefoons zullen er minder baat bij hebben.

Opladen met USB-C en Power Delivery (PD)

Kun je je telefoon, tablet of laptop opladen met USB-C of Lightning? Dan is een oplader met USB-C zeker aan te raden. De techniek van USB-C met Power Delivery (PD) zorgt er namelijk voor dat je tot wel 100W kunt opladen. Met zo’n krachtige oplader kun je zowel je iPhone, iPad en Macbook tegelijkertijd op volle kracht opladen. Een super krachtige oplader is meestal ook wat groter van formaat, en bevat meer beveiliging tegen oververhitting. Als je alleen je telefoon zou willen opladen is een USB-C oplaadblokje van 18W ook al ruim voldoende. Je zult het verschil direct merken.

Wat is een GaN oplader?

Tegenwoordig hoor je steeds meer over galliumnitride (GaN). In opladers wordt GaN namelijk steeds meer gebruikt als vervanger van silicium in transistoren. Het grote voordeel van galliumnitride is dat het veel minder warm wordt bij een hoge spanning. Daardoor kunnen krachtigere opladers worden gemaakt, en componenten juist dichter bij elkaar worden geplaatst. Het voordeel is dat je een compacte oplader hebt die veel vermogen kan leveren en juist veiliger is omdat het minder heet wordt. GaN is overigens niet helemaal nieuw, want het werd ook al in zonnepanelen van satellieten gebruikt! En nu dus ook in jouw oplader.

Heb je vragen over specifieke opladers? Dan beantwoorden we graag al je vragen. Op de productpagina kun je eenvoudig een WhatsApp bericht sturen naar de productspecialist. Als je je keus hebt gemaakt zien we je bestelling graag tegemoet. Vergeet niet om ook een geschikte kabel uit te kiezen, dan kun je bij aankomst van je pakketje direct beginnen met laden.


Laatst bekeken producten

Meest bekeken producten